tomenmandy.reismee.nl

Dag 16, maandag 18 oktober

Door een demente haan die al om 2.15 uur elke 10 minuten stond te kukelen naast onze kamer en een muf stinkend bed, hadden we een gebroken nacht en waren we allebei eerder uit bed dan normaal. Na een bananenpannenkoekontbijt vertrokken we rond 8.00 uur met de lokale gids Theo naar de berg en vulkaan Wawomudha. Tot bijna bovenaan hebben we offroad met de motor afgelegd, de rest moesten we lopen. Vanaf de kraterrand hadden we fantastisch uitzicht op onder andere de oranje meertjes. Na wat foto's en verhalen van Theo zijn we weer afgedaald en kwamen we aan bij Luba, een klein traditoineel Ngadadorp. Het dorp wordt geleid door een matriarch, de vrouwen staan aan het hoofd van het dorp en de families in deze samenleving. Naar aanleiding van het kastesysteem is het dorp gebouwd op drie trapsgewijs in hoogte verschillende plateau's waarbij de bovenste kaste op het hoogste plateau leeft. Hierna zijn we doorgereden naar Neba, zo'n zelfde traditioneel dorp maar dan groter. Overal moesten we ons weer registreren en de hoogte van de 'vrijwillige' donatie moesten we ook noteren. Door de regen zijn we terug gereden naar Bajawa en na de lunch was ons programma rond 14.30 uur afgelopen. Wat boodschapjes gedaan en bij verschillende ATM's (geldautomaat) geld proberen te halen maar wellicht door storing was het niet mogelijk. Morgen weer proberen.

Ger en Tine.

Heerlijk om te horen dat het zo gaat als het gaat.
Lekker primitief,maar je maakt wel kennis met de familie en komt opo plekken waar niemand nog is geweest.
Klein rukkie nog en dan lekker lux relaxen.
Leuk he, lombok.
Nou lieverds heel veel liefs,enne gezond weer trug komen.
Guus en Suus.